Video content aanlever specificaties

Content aanlevering voor broadcast doeleinden vereist de onderstaande toegepaste instellingen. Meer informatie over Europese broadcast standaarden zie Vastgestelde videostandaarden.

Video resolutie

Gelijk aan de bron/opname (Same as source)

Wij adviseren om te monteren én te exporteren in de resolutie van het geïmporteerde of opgenomen bron materiaal. Het vermijden van up- of downscaling (vergroting of verkleining) in het (post)productie proces geeft de best mogelijke resultaten. Wij prefereren 1920x1080 resoluties of hoger, in een 16:9 verhouding.  

Video framerate

Gelijk aan de bron/opname (Same as source)

Net zoals bij de resolutie adviseren wij om te monteren én te exporteren in de framerate van het geïmporteerde of opgenomen bron materiaal. Het vermijden van framerate conversies in het (post)productie proces geeft de best mogelijke resultaten. We prefereren framerates van 50Hz: 50i (interlaced) of 50p (progressive). Meer informatie over framerates en de nadelen van conversie zie Wat is framerate, Wat zijn fields, Framerate conversie haperingen

Audio instellingen

Wij prefereren ten minste een 16-bit audiostream met 48.000 Hz sampling rate in stereo (of 2 mono) kanaal formaat. Meer over kanalen en streams zie Streams of channels

Bestandsextentie (container formaat)

De volgende tabel toont codecs met bijhorende minimaal aanbevolen bitrate en container formaten die door ons ondersteund worden om te verwerken. Meer over codecs en bitrates zie Wat is bitrate. De tabel bestaat uit: